Nieuws

 

VERHOGING TARIEF NAAR € 1,50

 

Per 1 januari 2016 wordt het tarief van de losse kaartverkoop verhoogd van € 1,- naar € 1,50.

 

INVOERING OV-CHIPKAART

 

 

Het is vanaf 14 december 2015 mogelijk om met de OV-chipkaart te reizen in alle buurtbussen in Twente.

 

Naast het kaartje van € 1,50, kan er gewoon in- en uitgecheckt worden bij de buurtbuschauffeur.

Op dit moment kopen onze reizigers een kaartje of ze tonen een OV-chipkaart met studentenproduct. Vanaf 1 januari 2016 is het ook mogelijk om met een abonnement of saldo op de OV-chipkaart te reizen op alle buurtbussen in Twente. Reizigers checken dan gewoon in bij het instappen en checken weer uit bij het uitstappen. Dit geldt ook voor studenten.

 

 

Downloads

 

 
 

Hieronder kunt u, door er op te klikken, de volgende documenten opvragen:

 

 
Jaarverslag 2016
 

Jaarverslag 2015
 
Jaarverslag 2014
 
Jaarverslag 2013
 
Declaratieformulier chauffeurs
 
 
 

OV Chipkaart

 

 
 

De OV-chipkaart is een nieuw betaalmiddel voor het openbaar vervoer. De OV-chipkaart maakt reizen met het openbaar vervoer een stuk makkelijker. U heeft maar één kaart nodig voor trein, bus, tram en metro. U hoeft geen losse vervoerbewijzen naast elkaar te gebruiken zoals treinkaartjes, strippenkaarten, abonnementspassen of kortingskaarten. En als u met een saldo reist, hoeft u niet meer na te denken over zones: de OV-chipkaart rekent automatisch het juiste bedrag af. Het is ook mogelijk dat u met de OV-chipkaart de fietsenstalling of de parkeerplaats voor uw auto betaalt. 

 

 

 

De OV-chipkaart wordt in fases ingevoerd. Eind 2005 is de OV-chipkaart geïntroduceerd in de regio Rotterdam. In 2009 start de landelijke invoering. De OV-chipkaart kan daarna worden gebruikt in grote delen van het stads-, streek- en treinvervoer in de Randstad.

 

 

De invoering van de OV-chipkaart staat los van de tarieven in het openbaar vervoer. In bus, tram en metro kunnen op bepaalde trajecten overigens wel kleine prijsveranderingen ontstaan. Dankzij de OV-chipkaart wordt het namelijk mogelijk om een reis per kilometer af te rekenen. Dat is eerlijker dan de bekende zones in bus, tram en metro. U betaalt namelijk precies voor de afstand die u heeft afgelegd.

Meer informatie via www.ov-chipkaart.nl